VRBA Vimperk – Krizové a poradenské centrum pro ohrožené domácím násilím

V regionu Vimperska chyběla specializovaná služba zaměřená na domácí násilí, na pomoc ohroženým lidem i preventivní směrem k veřejnosti. V rámci projektu bylo realizováno krizové a poradenské centrum, které se věnovalo sociální práci a psychoterapii, zároveň také osvětě přímo v regionu.

Cílem projektu bylo vytvořit sociální službu poskytující krizovou pomoc osobám ohroženým domácím násilím a zvýšit obecné povědomí o problematice domácího násilí. Sociální služba byla poskytována v souladu se zákonem o sociálních službách, využilo ji celkem 30 uživatelů. Proběhlo 13 preventivních seminářů, zároveň vzniklo 9 informačních materiálů (brožura a letáky, vše dostupné na webu projektu). Všechny tyto výstupy byly realizovány podle projektu a jsou volně dostupné na webu projektu.

Cílovou skupinou byly „osoby ohrožené domácím násilím“ (uživatelé sociální služby) a „veřejnost“ (účastníci preventivních seminářů, propagačních akcí, příjemci informací prostřednictvím infomateriálů).

Všechny výstupy projektu byly šířeny jak na akcích projektu, tak přímo (spolupracujícím organizacím, zástupcům samosprávy,…). Vždy obsahují kontakty na pomáhající organizace v regionu a jsou volně k dispozici na webu projektu. V rámci projektu vznikla i obsahová náplň seminářů, které budeme realizovat i nadále.

Hlavním přínosem projektu je poskytnutá pomoc ohroženým osobám (uživatelům sociální služby) a informační kampaň, regionálně zaměřená s informacemi o možnostech pomoci, dostupné přímo v regionu Vimperska.

Organizace Oblastní spolek ČČK Prachatice
Téma Domácí násilí
Region

Česká republika

Částka 999 855 Kč
Datum realizace projektu 01.05.2015 - 30.04.2016
Web www.cervenykriz.eu/prachatice
Program Dejme (že)nám šanci, spravovaný Nadací OSF, byl ukončen v roce 2017. Web není nadále aktualizován.
This is default text for notification bar